درب شیشه ای و کاربردهای آن
درب شیشه ای که این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده، میتواند گزینه بسیار مناسبی برای مکانهایی باشد که میخواهند در کنار داشتن مزایای زیاد، ظاهری لوکس و فانتزی داشته باشند. این دربها میتوانند تنوع بسیاری با خود به همراه داشته باشند و این امکان را به شما میدهند که همزمان با استفاده از نور طبیعی بهترین دید را داشته باشید.
اگر قصد دارید دکوراسیون خانه یا محل کار خود را با درب شیشهای تغییر دهید، اما نمیدانید چه کنید، این مطلب را بخوانید تا با انواع درب شیشهای و ویژگیها و کاربردهای آن آشنا شوید.
درب شیشه ای چیست؟
دربهای شیشهای که این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کردهاند، همانطور که از نامشان پیدا است، متشکل از شیشههایی هستند که با کمک یک فریم که از آلیاژهای مختلف ساخته شده، محصور شدهاند. این دربها میتوانند فضای دید بیشتری را در اختیار افراد قرار دهند و از طرف دیگر به زیبایی محیط نیز میافزایند. دربهای شیشهای که در واقع ظاهری مدرن به ساختمان میدهند، قابلیتهای متنوعی دارند و در بسیاری از ساختمانهای اداری، تجاری یا مسکونی مدرن از آنها برای ورودی و خروجی استفاده میکنند. علاوه بر این، کاربردها و مزایای بسیار زیادی دارند که در این مقاله به آنها میپردازیم.
انواع درب شیشهای چیست؟
دربهای شیشهای تنها با یک شکل و ویژگی تولید نمیشوند و تنوع بسیار فراوانی دارند. به همین دلیل نیز دامنه کاربرد آنها بسیار گسترده است. این دربها و تنوع آنها عبارت هستند از:
درب شیشه ای ساده
دربهای ساده از نظر ظاهری درست مشابه دربهای عادی با هر آلیاژ دیگری هستند و تنها تفاوتی که دارند، جنس اولیه آنها است که از شیشه تشکیل شده است. درب شیشه ای ساده با کمک یک لولا به دیوار کناری یا به زمین و یا حتی به درب شیشهای کنار خود متصل میشود.
درب شیشه ای ریلی
این دربها که به وسیله یک ریل بر روی زمین متصل شدهاند، به سادگی باز و بسته میشوند و جای بسیار کمی را اشغال میکنند. این درب برای افرادی مناسب است که فضای کافی در اختیار ندارند و از طرفی تمایل دارند ظاهر مکان خود را کمی به روزتر کنند. همچنین اگر دوجداره باشند، به شیشه دوجداره ریلی شناخته میشوند که در این صورت، برای جلوگیری از نفوذ گرما و صدا نیز عایق خوبی به شمار میروند.
درب شیشه ای سکوریت
زمانی که شیشه استفاده شده در دربهای شیشهای از جنس شیشه سکوریت باشد، درب شیشه ای سکوریت نامیده میشود. نکته مهم در این دربها مقاومت بالایی است که دارند و خود میتوانند در انواع ریلی، اتومات، دستی، بدون فریم و با فریم تولید شوند.
درب شیشه ای مات
این دربها علاوه بر ظاهر مدرن خود، میتوانند برای حفظ حریم خصوصی نیز گزینه مناسبی باشند. از درب شیشه ای مات بیشتر به عنوان دربهای سرویس بهداشتی استفاده میشود یا برای محیطهایی مناسب است که نیاز به جدا کردن دو قسمت از یکدیگر دارند. فضاسازی در ادارات از جمله این موارد است.
درب شیشه ای فریم دار
هر درب شیشهای که دارای یک قاب در حاشیه خود باشد، در دسته درب شیشه ای فریم دار قرار میگیرد. جنس آلیاژ و نوع درب میتواند متفاوت بوده و متناسب با سلیقه و نیاز مشتری تهیه شده باشد.
درب شیشه ای اتوماتیک
برخی از دربهای شیشهای هستند که به وسیله جریان برق کنترل شده و با یک چشمی سنسوردار که نسبت به حرکت حساس است، باز و بسته میشوند. این دربها که به درب شیشهای برقی نیز معروف هستند، میتوانند شیشههایی از جنسهای مختلف داشته یا فریمدار، بدون فریم و حتی ریلی باشند.
اجزای مختلف درب شیشه ای چیست؟
دربهای شیشهای علاوه بر شیشهای که سازۀ اصلی در را تشکیل میدهد، باید شامل اجزای دیگری نیز باشد تا بتواند به خوبی نقش خود را ایفا کند. اجزای تشکیل دهنده درب های شیشه ای به شرح زیر هستند.
قفل درب شیشه ای
یکی از اجزایی که برای حفظ امنیت این دربها مورد استفاده قرار میگیرد، قفل درب شیشه ای است. این قفلها متناسب با نیاز مشتری میتوانند متفاوت باشند. برای مثال، ممکن است به دیوار متصل شوند، در زمین قرار گیرند یا مانند قفل شیشه سکوریت به شیشه کناری خود متصل شوند.
دستگیره درب شیشه ای
برای اینکه بتوانید درب شیشهای را باز یا بسته کنید، باید از دستگیره استفاده کنید. اگر از درب شیشه ای فریم دار استفاده میکنید که کار آسان است و مشکلی وجود ندارد؛ سازنده میتواند قفل و دستگیره را در قاب اصلی درب جای دهد. اما اگر جنس درب از سکوریت باشد، حتما باید قبل از هر اقدامی محل دستگیره را مشخص کنید؛ زیرا پس از تولید شیشه دیگر امکان این کار وجود ندارد.
پروفیل درب شیشه ای
منظور از پروفیل درب شیشه ای در واقع اصلیترین بخشی است که هنگام نصب شیشه به کار میرود. این پروفیلها اغلب با آلیاژ آلومینیوم تولید شده و به صورت تخت و لبهدار هستند. تفاوت پروفیل تخت با لبه دار این است که در نوع لبهدار، شیشه درون پروفیل قرار میگیرد و علاوه بر زیبایی، از خود شیشه هم محافظت به عمل میآید.
کاربردهای درب شیشه ای چیست؟
درب شیشهای به دلیل تنوعی که در نوع ساخت دارد، میتواند برای موارد بسیار فراوانی مورد استفاده قرار گیرد و کاربردهای متنوعی داشته باشد. در ادامه، با مهمترین موارد استفاده از درب های شیشه ای آشنا خواهیم شد.
درب شیشه ای حمام
دربهای شیشهای گزینه مناسبی برای مکانهایی هستند که فضای کمی دارند. در این فضاها اغلب مجبور هستیم تا به نحوی مثلا حمام را از سایر قسمتها جدا کنیم. حتما درب شیشه ای حمام را در هتلها مشاهده کردهاید و میدانید که از نوع مات استفاده میشود تا حریم خصوصی افراد را حفظ کند. علاوه بر این، مانع از نفوذ رطوبت و بخار به قسمتهای دیگر میشود.
درب شیشه ای مغازه
مغازهها و فروشگاهها برای اینکه بتوانند کالاهای خود را به نمایش بگذارند و مشتریان را جلب کنند، بهتر است مانند ویترین، برای ورودی نیز از درب شیشهای استفاده کنند. درب شیشه ای مغازه این مزیت را دارد که افراد از بیرون محصولات را دیده و جذب خرید میشوند.
درب شیشه ای سرویس بهداشتی
درب شیشهای مات بهترین گزینه برای سرویسهای بهداشتی است؛ زیرا زنگ نمیزند و از طرفی با سهولت بیشتری میتوان آن را تمیز کرد. این وسیله یک گزینه مناسب برای جداسازی بخشهای مختلف سرویس بهداشتی در مکانهایی است که دارای فضای بزرگتری هستند.
درب شیشه ای کابینت
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کابینتها را هم میتوان با کمک درب های شیشهای تولید کرد. در این صورت، علاوه بر زیبایی بیشتر آشپزخانه، میتوان از انعکاس نور در محیط آشپزخانه نیز بهره گرفت تا فضا روشنتر شود. با این حال، میتوانید از نوع طرحدار استفاده کنید تا نظافت آن نیز آسانتر باشد.
درب شیشه ای ورودی ساختمان
بیشترین استفاده از درب شیشهای برای بخش ورودی ساختمانهای بزرگ است. این بخش از ساختمان را میتوان با انواع دربهای اتوماتیک یا دستی تجهیز کرد تا علاوه بر مدرنیته و بهروز کردن فضا، رفت و آمد اعضای ساختمان را تسهیل کرد.
مزایای درب شیشه ای چیست؟
دربهای شیشهای به دلیل مزایای که دارند میتوانند نیاز بسیاری از ساختمانها را رفع کنند. به همین دلیل امروزه از آنها استفاده زیادی به عمل میآید. مزایای این دربها عبارت هستند از:
- استفاده از نور طبیعی روز برای روشنتر کردن فضا؛
- استحکام و دوام و عمر بالا؛
- مقاومت بالا در شرایط محیطی مختلف؛
- ایجاد دامنه دید بیشتر و گستردهتر؛
- عایق صدا و گرما؛
- نگهداری ساده و سهولت در نظافت؛
- بسیار زیبا و مدرن؛
- گزینهای لوکس برای ساختمانهای شیک و مدرن.
معایب درب شیشه ای چیست؟
دربهای شیشهای مزایای بسیار زیادی دارند. اما اگر به درستی تولید نشوند، میتوانند معایب بسیار زیادی هم به همراه داشته باشند. دقت داشته باشید که استفاده از دربهای شیشه ای با کیفیت پایین، هزینههای بیشتری نسبت به خرید درب باکیفیت را متحمل میکند.
دیگر عیب بزرگ درب شیشه ای این است که اگر ضربه بسیار شدیدی به آن وارد شود، میتواند باعث شکستن درب شود. از طرف دیگر، لازم است حتما به مکان استفاده از آن فکر کرده باشید تا حریم خصوصی افراد را تحتالشعاع خود قرار ندهد.
عوامل تعیین کننده قیمت درب شیشه ای چیست؟
دربهای شیشهای قیمت ثابتی ندارند و عوامل بسیار متعددی هستند که میتوانند تعیین کنند شما در نهایت چه هزینهای باید بپردازید. در کنار این عوامل، نوسانات ارز را نیز باید در نظر گرفت. چراکه اگر اجزا یا خود درب از نمونههای تولید خارجی باشد، این قیمت تحت تاثیر نوسانات ارزی بالا یا پایین خواهد رفت.
مهمترین عوامل موثر بر قیمت درب های شیشه ای عبارتند از:
- برند تولیدکننده
- شیشه استفادهشده
- جنس اجزای درب
- نوع درب
- ابعاد مورد نظر
- و…